Contact


Octo
Boekenrodestraat 10
2012 LE Haarlem
E-mail: octo@octogroep.nl
KvK Amsterdam: 3432 3792

Wim Oosterhoff
E-mail: wim@octogroep.nl
Telefoon: 06 1620 6253

Eric Teunisse
E-mail: eric@octogroep.nl
Telefoon: 06 5117 6276

Teamontwikkeling voor scholen


De unieke kracht en kwaliteit van een school zitten niet in de methodes, het gebouw of de uitstroomgegevens, maar het schoolteam is bepalend voor de resultaten van een school. Het gebruik maken van de talenten, kennis en ervaringen die er in een schoolteam zitten levert een duurzame bijdrage aan de kwaliteit van de school. Octo gaat uit van de kwaliteiten van leerkrachten en probeert deze te benutten door ze inzichtelijk te maken.


Feedbacktraining voor leerkrachten

Octo heeft een training ontwikkeld waarin leerkrachten zicht krijgen op de waarde en de effectieve vorm van feedback geven en ontvangen. De deelnemers oefenen direct de aangeleerde theorie.
Meer informatie


Critical-friendtraining voor leerkrachten

Tijdens de Critical-friendtraining voor leerkrachten verdiepen de deelnemers zich in hun vaardigheden. Daarnaast krijgen zij een training in het helpen van een collega om zijn vaardigheden te vergroten.
Meer informatie


Leerkrachtvaardigheden

Op een speelse manier krijgen de leerkrachten hun competenties helder en krijgen ze ook een beeld van hoe de collega’s dat ervaren.
Meer informatie


Teamtweedaagse voor schoolteams

Tijdens een teamtweedaagse maakt het team grote stappen op het gebied van school- en teamontwikkeling. Op een doeltreffende locatie zorgen we voor een programma dat volop gebruik maakt van de mogelijkheden die de omgeving biedt.
Meer informatie


Werkplekconsultaties voor leerkrachten

De werkplekconsultaties bieden we aan om het werk en de ervaringen van teamleden voor de collega’s zichtbaar te maken.
Meer informatie


Naar aanleiding van de personeelsdag voor meerdere scholen hebben wij Octo gevraagd voor onze jenaplanschool een studiedag te organiseren met als thema: “School- en teamontwikkeling”. Met gebruikmaking van diverse aantrekkelijke werkvormen zijn onze collega’s hiermee een volle dag aan de slag gegaan. Aan het eind van de dag lagen er handvatten om als school mee verder te gaan. Wij kijken terug op wederom een geslaagde studiedag! Octo denkt in de voorbereiding op een constructieve manier mee met de school. En de trainers zijn in staat om op een deskundige en vriendelijke manier de vragen van de school te vertalen naar opbrengstgerichte en aantrekkelijke activiteiten. Ik kan het iedere school aanbevelen om eens in contact te treden met Octo. Ron Oudenaarden, directeur Jenaplanschool Kruidenhoek